Hoe gaat Nederland verder gelet op de jaarlijkse import van honderdduizenden kalfjes voor het hier produceren van (blank) kalfsvlees? Vlees voor export. En de impact op ons milieu van mest (stikstof) van de importkalveren?  Een Dialoog in 2021:

Jaar van het importKALF

Opinieplatform in 2021 

Hoe gaat Nederland verder gelet op de jaarlijkse import van honderdduizenden kalfjes voor het hier produceren van (blank) kalfsvlees? Vlees voor export. 
En de impact op ons milieu van mest (stikstof) van de importkalveren?  

Stof tot nadenken. Stof voor een dialoog in 2021.
Tijdens het Jaar van het importKALF gaan wij reacties en opvattingen van diverse (landbouw) organisaties over de hoofdvraag actief verzamelen. Deze website fungeert als platform voor opinies; een poll en een gastenboek. Wij organiseren in het voorjaar een sprekersavond waar organisaties hun opinie kunnen toelichten en er ruimte is voor een dialoog. De optelsom van alles leidt tot een  KALF-importadvies.
Voor de zomer van 2021 wordt dit advies overhandigd in de vorm van een petitie aan Tweede Kamerleden. Ook de (nieuwe) minister van LNV ontvangt een exemplaar. 
Wij zullen aandringen op een debat. 

Waarom een dialoog over de import van kalveren?
De Nederlandse veehouderij als geheel staat voor uitdagingen op het gebied van milieu, klimaat en dierenwelzijn. De Stikstofcrisis luidt een decennium in waar een opkoopregeling en verregaande reductiemaatregelen Nederlands (melk)vee treft.
Hoe verhoudt zich daartoe ongelimiteerde import van circa 850.000 kalveren op jaarbasis?

Import heeft impact op:


 


WIJ NODIGEN UW ORGANISATIE UIT EEN OPINIE OP DEZE SITE TE DELEN:

Mailt u dan naar: INFO@JAARVANHETIMPORTKALF.NL    

De reacties worden gepubliceerd op pagina Opinieplatform